Pleinvrees

OMSK // Lotte van den Berg

coproductie Nieuw West / Marien Jongewaard
Pleinvrees

Pleinvrees wordt gemaakt als reactie op de afbraak van het sociale stelsel, vanuit de behoefte je daar individueel en als gemeenschap over uit te spreken. Pleinvrees wordt gespeeld in de open lucht, op een groot plein, in het midden van de stad. Er is geen decor, geen lichtontwerp, geen geluidsversterking, geen tribune.

Toeschouwers volgen via hun telefoon en van op afstand een man die in zichzelf lijkt te praten, tot ze direct door hem worden aangesproken en hij hen betrekt in zijn eenzame protest, zijn oproep aan de samenleving.

Pleinvrees is een gebeurtenis, een bijzondere ontmoeting tussen mensen, een theaterbeleving die op niets lijkt wat u tot nu zag.

Regie: Lotte van den Berg
Tekst: Rob de Graaf
Spel: Marien Jongewaard, Maartje Teussink e.a.
Beeld: Ank Daamen
Producent: OMSK Coproductie: Nieuw West/ Marien Jongewaard, Noord Nederlands Toneel, Toneelhuis Antwerpen

Bijwonen?
Voor de voorstelling heb je geen kaartje nodig, je hoeft dus ook niet te reserveren. Wel moet je ons laten weten dat je erbij wilt zijn, zodat we de speciale toegangscode kunnen toesturen waarmee je tijdens de voorstelling kunt inbellen. Je volgt de voorstelling deels via je mobiele telefoon. Zorg dus dat je deze opgeladen bij je hebt. Je belt naar een lokaal vast nummer. Er zijn naast de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon geen extra kosten aan verbonden.Wil je je aanmelden? Dat kan vanaf juli 2012 via de website van OMSK klik hier Te zijner tijd ontvang je verdere instructies.

Met financiële bijdragen van: het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Dordrecht, Stichting DOEN, VSBfonds en SNS REAAL Fonds  Mede mogelijk gemaakt door: Arkadin.

 

Nieuwwest op Facebook


Banner

De voorstellingen van TOEN