STALKER

Stalker

StalkerAls een handelsreiziger die langs de deuren trekt, bezoekt Marien Jongewaard mensen thuis met zijn nieuwe voorstelling ‘Stalker’. Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamige film van Andrei Tarkovski uit 1979. Het verhaal gaat, net als in de film, over de zoektocht naar een plek ‘waar de geheime wensen in vervulling gaan’. Een tocht door een desolaat en weerbarstig landschap - die uiteindelijk vergeefs blijkt te zijn.

‘Stalker’ is een bijzondere, intense ervaring: de ongemakkelijke ontmoeting met een speler die als geen ander in staat is om bezetenheid vorm te geven en de confrontatie met een verhaal dat gaat over de voor ieder herkenbare zoektocht naar waarheid en zuiverheid.

'Stalker' wordt bij mensen thuis gespeeld.
De voorstelling is in de maanden mei en juni 2011 opnieuw te boeken. Zowel ’s middags als ’s avonds, in principe elke dag van de week, door het hele land.

Het maximaal aantal bezoekers is 6. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Stalker heeft niets nodig, behalve een stoel en misschien een glaasje water. Zie details hieronder bij speeldata.

Van / door:
Nieuw West / Marien Jongewaard

Tekst:
Rob de Graaf

Bekijk de trailer van Stalker

 

'Stalker' is in de maanden mei en juni 2011 opnieuw te boeken. Zowel ’s middags als ’s avonds, in principe elke dag van de week, door het hele land.
"Stalker' is een huiskamervoorstelling. U kunt 'Stalker' bij u thuis laten spelen. Het is de bedoeling dat u zelf een aantal mensen uitnodigt om 'Stalker' mee te maken. Het maximaal aantal bezoekers is 6. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Stalker heeft niets nodig, behalve een stoel en misschien een glaasje water.

Kosten:
1 persoon € 25,00, 2 personen € 47,50, 3 personen € 71,25, 4 personen € 90,00, 5 personen € 105,00, 6 personen € 117,50. Prijs is exclusief reiskosten – 0,15 eurocent per kilometer.

Na reservering vooraf betalen op rekeningnummer 21.24.93.507 ten name van de Stichting Plotloos drama te Amsterdam.

Info en reserveren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Stalker werd geselecteerd voor Het Vlaams Theaterfestival 2009 en waar te zien van 27 t/m 31 augustus 2009.
Stalker was eerder te zien op festival GO WEST in Oldenburg, Duitsland, van 25 tot en met 28 februari 2010.
Stalker was te zien tijdens Het Vlaams Theaterfestival van 27 t/m 31 augustus 2009 en het I’ The Spectator festival van 7 t/m 12 september 2009.
Nederlandse première: 9 & 10 september.

 

 

Bekijk Stalker op Cultura TV.
(Vrouw Zoekt Kunst, 21 december 2009)

"Lekker sarren, dat kan ik wel" (pag 1) (pag 2)
een interview met Marien Jongewaard over onder meer Stalker
door Marijn van der Jagt, Vrij Nederland, augustus 2009

 

Het Parool, Simon van den Berg, 12-09-09
Stalker Marien Jongewaard komt bij de mensen thuis
“Nu is Jongewaard een acteur met een zeldzame intensiteit. Hij acteert met onverwachte heftige uithalen, speelt met conventies en taboes. Kortom, iemand om met enige omzichtigheid in je huis te halen. Maar Jongewaard laat zich in Stalker vooral van zijn kwetsbare kant zien. […]  De elementen zijn grotendeels hetzelfde als De Graafs eerdere stukken voor Nieuw West: de eeuwige maatschappelijke randfiguur in kapotgemaakte, postindustriële wereld: de hoop op geborgenheid, de zoektocht naar iets zuivers in een verrotte wereld”.
lees de hele recensie (Adobe Acrobat PDF bestand - 744 KB)

De Volkskrant, Hein Janssen, 12-9-09
Met Jongewaard is het ongezellig aan tafel
“Jongewaard heeft zich diep ingegraven in een van de mannen en meandert van diepe verlatenheid naar een hoopvol einde. Geen acteur die een hermetische tekst met een zo melodisch ritme kan ontsluiten – van zacht sluimerend naar hard agressief.” Lees de hele recensie: (Adobe Acrobat PDF bestand - 1.916 KB)

NRC Kester Freriks, 10-09-09
Toneel in de huiskamer
“Jongewaard heeft een explosieve speelstijl. De bezetenheid van zijn personage houdt hij prachtig in beheersing.”
Lees de hele recensie (Adobe Acrobat PDF bestand - 2.560 KB)

stalker

stalker

Tekstboek van Stalker van Rob de Graaf kunt u bestellen voor 10 euro (inclusief verzendkosten) onder het menu Teksten.

 

 

Nieuwwest op Facebook


Banner

De voorstellingen van TOEN